Kvuli nastale situaci nemoci vycestovat za posledni humna, bychom se mohli podelit o zajimave tipy cestovani po Morave, Slezsku i Cechach. Skoda, ze to na cyklovylety jeste moc teplotne zatim nevypada, tak aspon pesi tura po tuzemskych horach a lesich by nebyla spatna. Jde hlavne o pekna a neproflaknuta mista, nikoliv narodni parky, kde potkate houfy lidi (kteri nemusi byt v karantene). Pro zacatek moje tipy: * Podivice – Obrova Noha - Otaslavice * Olsany – U Tri Javoru – Mala Ricka – Hadek – Ochoz u Brna * Brno Lisen – Marianske Udoli – Ochozske jeskyne - Hostenice * Tisnov – Brezina – Veverska Bityska * Primelkov – Hrad Rokstejn - Brtnice  .

… voda hučí po lučinách, bory šumí po skalinách …

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Jo, myslel jsem pouze Sprévu (Spree).

Máš pravdu, Morava také, neboť jak teď vidím, tak Devín a Devínska Nová Ves patří už administrativně pod Bratislavu.

0 Citovat

Jak se jmenuji mesto a reka protekajici Cechami, ale pramenici v Hornich Francich, jez maji v nemcine stejny nazev?

0 Citovat

Oelsnitz? Střílím od boku.

0 Citovat

Tady mi správná odpověď přijde tak do očí bijící, že jsem na Olešnici nevěřícně koukal s otevřenou pusou :D

0 Citovat

Ale pres Oelsnitz im Vogtland (Olešnici ve Fojtsku) tece Weiße Elster (Bílý Halštrov) a prameni ve Smrčinách pobliz Aše (Asch) a Hazlova (Haslau).

Spravna odpoved je o vetsim meste i o delsi rece ...

0 Citovat

Je to Eger, v češtině Cheb nebo Ohře 😀

1 Citovat

Selbstverständlich / Samozřejmě toto hlavní město historického Egerlandu jsem myslel. I tu řeku.

0 Citovat

Jo tak. No jo, to je když člověk pořádně nečte zadání.

1